'Det er frustrerende, fordi det er så varmt og vandstanden er på vej ned, og du kan ikke gå ind i denne park. Det stinker til himlen. Vores børnebørn og nabo børnene får pletter og har haft pink øjne fra svømning der.'

'Der er 11 forskellige sub arter af Canada Gæs i Nordamerika og fire eller fem af arterne blev bragt til regionen,' forklarede Hagmeier. 'Det var faktisk en forfærdelig ting at gøre. De sub arter har avlet sammen til oprindelige bestande. Det er derfor, de kan være forskellige størrelser, fordi i den østlige gæs er enorme og i nord, de er små. Der var ingen voksne bragt i at lære dem deres naturlige vandrende vaner og de er ude af deres oprindelige område, så der er ingen naturlige funktioner til at udløse migration. '

Tilbage i dag, Oyama bosiddende Frank Latchford arbejdede på Vancouver International Airport, hvor blandt hans opgaver var wildlife kontrol. Han og hans kolleger ville bruge skarp ammunition og fyrværkeri for at skabe en jagt stemning på flyvepladsen, holde det klart for fly til at lande. En anden teknik blev bruge grønne lasere til at flytte dyr og vandfugle.

'De har tilpasset os meget godt,' sagde Hagmeier.

Men trods nogle ændringer i hvilke dele af de Okanagan Canada Geese er congregating, gør det synes som om befolkningen vokser, det modsatte er faktisk sandt. Den Canada Goose befolkning har fladt foret i Okanagan som nogle voksne dør fra, mens hver jurisdiktion i Okanagan arbejder sammen for at forsøge at begrænse befolkningstilvæksten.

Men hverdagen gæssene er tilbage.

Staff tilbringer mellem to til fire timer hver dag oprydning goose afføring i parkerne med mekaniske fejemaskiner, plæneklippere, rygsæk blæsere og endda en kost og skovl. De bruger også pyrotekniske løfteraketter og andre metoder til at jage gæs væk.

Så i stedet de bliver i Okanagan året rundt.

Kaloya er en regional park og den centrale Okanagan Regional District (RDCO) har fire fuldtidsansatte medarbejdere tildelt vedligeholdelse af de nordlige zone parker, inklusive alle fire RDCO parker i Lake Country: Reiswig, Kaloya, Kopje og Okanagan Centre Safe Harbour.

Latchford siger antallet af gæs i Kaloya Park er væsentligt mere end i tidligere år. Han har talt 225 af dem i år og siger, at der var måske 70 eller 80 i de forløbne år.

Kelowna Capital News

Hvert år, når Canada Gæs lægger deres æg, Hagmeier og hendes kolleger hovedet ud til reder og fysisk få deres hænder på æggene, enten ryste dem eller belægning dem i olie. Det standser overførslen af ​​oxygen og processen med udrugning en ny Canada Goose. Æggene er tilbage i rederne, de voksne gås afkast, men når intet luger, den voksne bevæger sig videre til næste fase af sin år, hvilket er den molting fase, hvor den kaster gamle fjer og vokser nyt.

Samt gæssene, der samles om Kaloya også Ungdom Canada Goose Expedition Parka Rød På Afbetaling rede på privat ejendom i området.

Det kan have været godt formål på det tidspunkt, men konsekvenserne af at indføre en fremmed art til Okanagan er vidtrækkende. Langt over $ 100,000 er brugt hvert år forsøger at kontrollere Canada gæs, som ikke har nogen naturlige rovdyr i Okanagan og er blevet vant til mennesker, fordi folk elsker at fodre vilde dyr, selvom det er det værste for dem.

'Lige nu gæs er i molting fase, hvor de vokser nye fjer flyvning, så de går til et område, der ligger i læ,' sagde Hagmeier. 'Kaloya er perfekt. Det er en halvø omgivet af vand. De ser for områder, der er som en ø, så de kan komme i vandet hurtigt, hvis de er nødt til.'

Læs om virkningen Canada gæs (og andre) kan have på vandkvaliteten i Okanagan søer her

nu pensioneret i Oyama, Latchford bruger stadig den grønne laser til at flytte gæs rundt. Som en del af hans natlige ritual, skinner han laseren i Kaloya Park punkt, flytte en kæmpe flok gæs ud på vandet og syd.

Men du se den overflod af Canada gæs i og omkring Central Okanagan, én ting er sikker, det er ikke deres skyld, at de er her i Okanagan etablering reder på balkoner eller tag toppe og gør deres forretning på områdets strande. De blev bragt her i 1960'erne med velmenende statslige dyreliv agenturer samt bevarelse grupper.

'Ved 1960'erne var der en godt formål, der køres af nogle agenturer og ikke fortjeneste at indføre gæs i vest, så vi ville have mere æstetisk (vandfugle) samt nogle jagt muligheder.'

Canada Gæs: En navnebror i vores land og en sand stykke af Canadiana eller et irritationsmoment vandfugle spredning afføring på strande forårsager problemer med vandkvaliteten.

Som leder af Okanagan Regional Goose Management udvalg, Hagmeier og hendes firma står for, hvad der er blevet det bedste værktøj til at styre Canada Goose population: æg addling program.

'Det går tilbage til 1930'erne, hvor bevarelsen af ​​vandfugle var en stor bekymring i Canada,' siger Kate Hagmeier, en biolog, der skrev sin kandidatgrad på trækfugle, herunder Canada Gæs og hvis virksomhed er ansat til at hjælpe med at kontrollere Okanagan gås befolkning.

Ungdom Canada Goose Expedition Parka Rød På Afbetaling

I et ord, er det en rod. Og en masse af det rod er på områdets strande, hvor goose ekskrementer rengøres op på daglig basis ved hjælp af hundredvis af ansatte timer, kun at have til at komme tilbage den næste dag og gøre det hele igen.

En af grundene er der flere Canada Geese på Kaloya Park i år i modsætning til tidligere år er parken er perfekt levested for Canada Gæs. Jord omgivet af vand giver gæs stor nesting levested og evnen til at få i vandet hurtigt, bør en naturlig rovdyr kommer ambling ved. Problemet er, at være en fremmed art vant til at spise menneske mad betyder, at de ikke rigtig har naturlige rovdyr og føle sig trygge levende blandt os.

Der er 2500 Canada Gæs i Okanagan Valley, lige hele vejen fra Osoyoos igennem til Vernon. Mens ikke migrere, fordi de ikke ved hvordan, de bevæger sig rundt i området. De elsker Vaseaux Lake i syd. Og de elsker Kaloya Park i Lake Country. De har vist sig at gøre reder på altaner i Kelowna eller på hustage. De er ikke bange for mennesker og i stedet se os som en fødekilde.

'Hvis goose ledelse var enkel, ville ingen have denne samtale,' siger Hagmeier. 'Dette er et problem i hele Okanagan Valley. Hvis det var enkel, ville det have været behandlet allerede.'

'Dette er effektivt, mens medarbejdere er tilstede på stedet, men den positive effekt er ofte negatedby park besøgende, der fodrer gæssene i parken, mens personalet ikke er til stede. Truslen om de skræmme taktik bliver sekundær til belønning af en fødekilde,' sagde Bruce Smith, kommunikationsmedarbejder for RDCO. 'Vi fortsætter med at forsøge at rydde op i rodet efterladt fra gæssene, men erkende, at det er en urealistisk forventning til at have en facilitet gratis goose afføring, så længe gæssene er presentand der er en rigelig fødekilde. Vores mål er at have så minimal indvirkning som muligt fra goose ekskrementer på vores park besøgende erfaring, dermed den indsats vi lægger i det dagligt. '

Samt, selvom Canada Gæs er en trækfugl, der bør forlade sit hjem for vintermånederne, flyver til varmere klimaer, de Canada gæs, der lever i Okanagan ikke engang ved, hvor det er de formodes at migrere til fordi de aldrig blev undervist af deres forældre.