Den Canada Goose, berømt karakteristisk med sin hvide 'hagerem' på en sort hoved, faktisk omfatter et dusin løb inden for en art. De spænder fra den gråand størrelse kaglende gås (de konstant snak) til den gigantiske Canada Goose (som fra 1920 til 1960 blev anset for at være uddød), som har en vingefang på så meget som 6 fødder og nogle gange vejer mere end 20 pounds.

Så det er ironisk, at comeback af Canada Goose, med det glade budskab om sine skyhøje tal, er i vid udstrækning nyheder kun fordi folk der hyppige golfbaner og parker er generet af fuglens ekskrementer. En god løsning hunde trænet til at holde gæssene i skak anses for dyrt, de kloge stipendiemodtagere i vores land klubber foretrækker løsninger, der er små og enkle, ligesom indholdet af en haglpatron.

Overvejende et græssende dyr, spisning tidligt og igen sent på dagen, gæssene spiser alle former for vegetation, især halvgræsser og græsser, frø og korn. Canada gæs også foder under vand for alger, bløddyr, krebsdyr og vegetabilsk materiale. Besøger en ø ud for kysten af ​​New England i januar, jeg var overrasket over at se en flok Canada gæs, ser hyggeligt, vugger midt i ålegræsset. Det var langt under nul med sprængninger vind og sne flurries. At disse er hårdføre skabninger er en stor underdrivelse.

Som den globale opvarmning efterlader vintre mere mild end ikke, kan vi forvente disse gæs i stigende grad vælger at være fastboende langs vandområder, hvor vores boliger tendens til at være. Det første kendte sande and, en slægtning af disse gæs, dukkede omkring 44 millioner år siden. Duck familie har udviklet sig og tilpasse siden, især gennem de vanskelige istider af de sidste million år. Biologisk, sådan lang levetid er tegn på meget succesfulde dyr. Nu er de tilpasse sig os og de miljømæssige ændringer, vi producerer, napping på golfbaner, ser plaid bukser tæer gennem ekskrementer, uvidende om et koncept som useriøst som 'gene.'

Lucky for mig gasen besluttede jeg kiggede tilstrækkeligt kuede. Jeg ville ikke have været så heldig to uger tidligere, da en mandlig Canada Goose forsvarer et stort område (1/4 til 1 acre), mens hans kammerat ruger deres æg. Med højt dytter og aggressive stillinger, de konfronterer ubudne gæster, og vil ikke tøve med at kæmpe, prygle deres modstander med næb og vinger. (Hvis du nogensinde har følt vinden genereres af en 12 ounce due flyvende ved øret, kan du forestille dig vingen magt en harmdirrende 12 til 20 pund gås.)

Kvinder Canada Goose Kensington Parka Rød Priser

Avl over store dele af Canada og Alaska op til Arktis, disse gæs opretholde en fast familie obligation. De voksne er livslang hjælpere og de unge går syd i efteråret migration med deres forældre. Familien overvintrer sammen og vender tilbage til sin nesting jorden, hvor plage endelig forlade deres rugende forældre, congregating med andre subadults.

Feeling fanget på bænken, jeg forsøgte telepatiske meddelelser. 'De små er utroligt søde! Jeg ville ikke gøre en flue fortræd!' (Oh nej! Hvis han har set 'Psycho,' jeg er færdig for.) Havde han pumpet sit hoved op og ned, eller, Gud forbyde det, forlænget sin hals lige ud, hovedet lavt, hvæsende og dytter, jeg ville have haft Kvinder Canada Goose Kensington Parka Rød Priser at løbe;

På afstand så han stor, men da han nærmede sig, eyeing mig mistænksomt, han dukkede enorm. Næsten fire fødder tall, slanke og bydende, gasen stillede sig imellem mig, hans fire gæslinger og hans kammerat. Hans hals var lige op, hovedhøjde en udstilling af skepsis.

Dytter hvis vinteren

Så snart æggene klækkes og gæslinger kører, og svømmede (en dag efter klækning), område opløser og en unthreatened familie er billedet af ro. Da jeg var barn, den bølgende V et fly af gæs, der krydser kølet efteråret himlen antydede af utænkelige, langt væk steder og utrættelige skabninger udøver mod alle odds.