For dagligvarebutik og gas station kæde, der startede som en geografisk markør er blevet en dyb del af Wawa kultur, sagde talskvinde Lori Bruce. Virksomheden favner gåsen som et ikon for teamwork. Det er derfor, det er på butikkens logo, og det forklarer også den fjedrede maskot.

Kort sagt, er der ingen endelig konklusion. Det er muligt, at de to sprog kom op med et lignende klingende navn for gåsen selvstændigt. Hvis du er skeptisk, tænk på det som du kan tænke på alle uhyggelige tilfældigheder: Tænk alle ordene i begge sprog, der ikke lyder ens.

To sprog med lidt historisk forening har en meget lignende betegnelse for en meget bestemt fugl. At være en gigantisk nørd, og I tilknytning hertil en fugl entusiast tænkte dette etymologisk sammentræf var temmelig cool. Så jeg kaldte den offentlige radio show en måde med ord for at spørge, om det virkelig var en tilfældighed. En måde med ord, der er baseret i Californien, er syndikeret på radiostationer kyst til kyst, og er også tilgængelig som en podcast.

Kvinder Canada Goose Freestyle Vest Rød På Nettet

jeg gjorde. Da jeg først flyttede til New Jersey fra upstate New York land Stewarts og Nice N Easy jeg så nærbutikker og spekulerede på, hvordan de kom op med at snarere funny klingende moniker.

Hvordan fik Wawa får sit navn

Men historien bag ordene slutter ikke der. Her er hvor det bliver interessant: Byen i Pennsylvania var dette navn, fordi det er, hvad Kvinder Canada Goose Freestyle Vest Rød På Nettet den lokale indianske stamme kaldet en vis fugl. Det fugl? Den Canada Goose.

Så så jeg den gås på butikkens logo. Følelse temmelig smart, tænkte jeg tilbage til mine franske klasser, hvor vi lærte at det franske ord for gås er oie, udtalt: '. Wa'

Der er også den mulighed, at begge ord er lydmalende der er ordene efterligne lyde forbundet med, hvad de beskriver, ligesom buzz og mumlen. Den Canada Goose gør en lyd der minder om 'wawa', så det er muligt, at både Ojibwa ordet 'wawa', og det franske ord 'l'oie' er baseret på gåsen s dytter karakteristik. (Opdatering: En læser sår tvivl om denne fortolkning.)

'Til denne dag, er Wawa s hovedkontor stadig ligger i Wawa og Canada Goose er nu en bogstavelig og metaforisk symbol for vores virksomhed,' Bruce sagde i en e-mail. 'Ligesom en flok Canada gæs flyver i 'V' dannelse, vi er stolte af teamwork og opmuntring. Vi synes, det er den eneste måde at flyve.'

Du kan lytte til min diskussion med Martha Barnette og Grant Barrett, de sproglige eksperter, vært showet, her: