Er lyden af ​​en saxofon uløseligt grim? Nej, vil en million jazz fans græde. Ja, mange klassiske musikelskere vil råbe tilbage. Der var et øjeblik i morges, da min sympati var helt med den klassiske lejr. Jeg blev passeret gennem det centrale London via en tube station, og der på sin sædvanlige spot i bunden af ​​et rør rulletrappe var en tempofyldt, spille alto saxofon. Åh hvad en forfærdelig, kedelig honk han, ligesom en Canada Goose bevogtning sit område. Han spillede den sang af George Michael, den ene med den sax solo, som jeg håber aldrig at høre igen.

Canada Goose Vest Herre Tilbud

Jeg kan tage disse honks, og endda nyde dem. Ud fra følgende betragtninger sheer skønhed en harpe lyd kan være enerverende. Her er problemet det modsatte af saxofon Den harpe spiller har til at kæmpe mod de alt for nemme forførelse af den gyldne lyd, så noget presserende og udtryksfuld kan skinne igennem. Der ingen 'støj' i en harpe lyd. Det bare flyder ud strengene, som ved et trylleslag.

Disse to eksempler foreslår jazz og klassiske lejre hældning forskellige måder, når det kommer til uløseligt smukke lyde. Den klassiske verden varmer dem. Jazz gør ikke fordi dens formsprog kræver en lyd, personlig, snarere end smuk.

Det de insinuerer kurver sammenføjning op Hodges noter, der er så smukt, snarere end selve lyden. Nogle spillere gør en lyd, der ved normale standarder er virkelig grim; Archie Shepp, for eksempel, hvis koaguleret honks synes at skrabe ved én ører.

De tvinger lyden til at blive personlig, skubber det at efterligne en blues stemme eller en sax, og spille op til dens tendens til at være bister og percussive. Uanset hvilken retning, det førte i, klaver synes helt hjemme. Det en kamæleon, hvilket forklarer, hvorfor, to og et halvt århundrede efter at det blev født, er det stadig i centrum for vores musikalske liv.

Man kan sige, at han bare en dårlig spiller. Som faktisk han er, men der noget om saxofon har tendens naturligt i retning af en hæs bark. Selvfølgelig er der spillere, der gør den mest vidunderlige forførende cremet lyd, ligesom Johnny Hodges. Men selv med ham, at du klar over den 'støj' element af lyden, den brute kendsgerning åndedrag passerer ned en luftvej, omrøring en reed der ofte bemærkelsesværdigt tilbageholdende med at tale. Vi accepterer alle disse mangler, fordi spil er så vidunderligt udtryksfuld.

Det disembodied kvalitet er fremmed for jazz, hvilket er grunden til du kan forestille dig en harpe i en jazz kvartet (om nogen er bundet til at fortælle mig det er gjort, fordi disse dage alt er blevet gjort).

Faktisk denne stærk opposition isn så skarp, som det vises, fordi der er et instrument, der kan sidde og holdent i midten af ​​begge verdener: klaver. Som Daniel Barenboim engang sagde, klaver er øverste i klassisk musik, netop fordi dens lyd er neutral. Jeg vil gå videre og sige, klaver kan være positivt grim, især i de forkerte hænder. Der kan være en grim metalring til en højlydt selvhævdende melodisk linie spillet i tenor region (tænk på åbningen af ​​Mussorgky Canada Goose Vest Herre Tilbud Udstillingsbilleder).

Er lyden af ​​saxofon grimme

Det mærket af fine spillere, de kan fremtrylle en grand lyd på klaver og samtidig undgå at krympe overtalelse clangour. Ved at bruge pedalen, kan de endda overtale os, at klaveret har ingen hamre, og producerer disembodied vasker af lyde som en harpe. Jazz spillere beskæftige sig med klaver neutralitet på en anden måde.